П'ятниця, 29.03.2024, 08:31

Місто Хмельницький

Головна » 2008 » Вересень » 10 » Ювіляр
Ювіляр
18:29
Віншували ювіляра

7 вересня в приміщенні Хмельницького міського будинку культури відбувся творчий вечір з нагоди 70-річного ювілею художнього керівника та головного диригента Хмельницького муніципального духового оркестру, лауреата Міжнародних та всеукраїнських конкурсів Володимира Семеновича Боруцького. Від міської влади ювіляра привітав заступник міського голови Віктор Байдич. Заступник міського голови вручив йому Почесну грамоту та цінний подарунок Відзнак міської ради Володимир Боруцький удостоєний за багаторічну сумлінну і плідну працю, вагомий особистий внесок у розвиток духового мистецтва в місті Хмельницькому.


Інформаційна довідка.

Володимир Боруцький 1979 року закінчив Львівську консерваторію ім. М.Лисенка та Ленінградську аспірантуру по класу валторни та ударних інструментів.

Після закінчення консерваторії був направлений на роботу в Хмельницьке музичне училище викладачем по класу валторни та ударних інструментів, де працює по теперішній час.

Володимир Семенович виховав багатьох музикантів, які працюють в межах України та за кордоном. За час роботи підготував 250 спеціалістів, 40 з них закінчили і навчаються в консерваторіях України та за її межами. 45 випускників отримали вишу освіту в інших навчальних закладах України. Багато з них стали Заслуженими артистами та працюють викладачами в консерваторіях, музичних училищах та музичних школах. З них: соліст Одеської національної філармонії Заслужений артист Грузії С. Апостол; Заслужені артисти України П.Кукуровський, М.Москалюк, В.Бабич, викладач Львівської консерваторії В.Сула.

Володимир Боруцький бере активну участь в наданні практичної та методичної допомоги викладачам дитячих музичних шкіл міста і області, а також в розробці методики викладання гри на ударних інструментах, є наставником викладачів по класу духових та ударних інструментів.

Велике місце в роботі викладача займає підготовка студентів до вступу в вищі навчальні заклади, та до участі в республіканських та міжнародних конкурсах.

За рішенням атестаційної комісії музичного училища 1995 року Володимиру Боруцькому присвоєно звання "старший викладач" і вища категорія викладача по класу валторни та ударних інструментів.

Довгі роки Боруцький В.С. працював художнім керівником і диригентом духового оркестру училища, який протягом 28 років обслуговував місто й область. Духовий оркестр брав участь у святковій програмі під час проведення Олімпіади-80 у Москві. Як кращий оркестр серед музичних училищ України духовий оркестр училища сім разів був нагороджений грамотами і дипломами Міністерства культури.

Володимир Семенович Боруцький - вже понад 12 років є художнім керівником і головним Диригентом муніципального духового оркестру міста Хмельницького. Під його керівництвом оркестр здобув звання лауреата Міжнародного та Всеукраїнського конкурсів, колектив відомий не тільки на Поділлі та в Україні, а й за її межами. Оркестр лауреата Міжнародного конкурсу духових оркестрів "Червона рута" в місті Рівному та лауреата Республіканського конкурсу духових оркестрів України в місті Києві.

Музикант бере активну участь в громадському житті міста та області. За ці роки Володимиром Семеновичем підготовлено понад 600 концертних програм для духового оркестру із солістами-інструменталістами та солістами-вокалістами.

В даний час Володимир Боруцький працює над концертною програмою, присвяченою Року культури-2003 з української національної тематики та класичної української музики.

Як талановитий працівник культури і мистецтва міста матеріали про його діяльність знайшли своє місце в фондах та експозиції музею історії міста Хмельницького, Багато років ім'я Володимира Боруцького прикрашає міську дошку Пошани “Кращі працівники культури та мистецтва міста”.

 

Переглідів: 1840 | Додав: Олександр | Рейтинг: 0.0/0
Усього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календарь новостей
«  Вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Друзья сайта
  • Heroes War and Money
  • Герои Войны и Денег
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наш опрос
    Оцініть мій сайт
    Усього відповідей: 274