Четвер, 25.04.2024, 04:59

Місто Хмельницький

Головна » 2008 » Жовтень » 28 » Спалювання опалого листя заборонено!
Спалювання опалого листя заборонено!
00:05
Відділ з питань екології та раціонального природокористування інформує, що в місті, а надто в приватному секторі, почастішали випадків спалювання опалого листя. Повітря в цей період стає важким і гірким, збільшуються випадки захворювань дихальних шляхів. При згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільнюється біля 9 кг мікрочастинок диму. До їх складу входять пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопрен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. На присадибних ділянках рослини нерідко окроплюють пестицидами, які також вивільняються у повітря при згорянні листя чи трави. 

Додаткова проблема полягає в тому, що з листям, як правило, горить і безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосферного повітря. Прикладом, при згорянні поліетиленового пакету в повітря вивільняється до 70 різноманітних хімічних сполук, більшість з яких отруйні для людини. Постійно подразнюваний димом епітелій слизової оболонки дихальних шляхів не здатен протистояти мікробам. Особливо погано тим, хто страждає на бронхіти, бронхіальну астму, риніти чи тонзиліти.

Цікава інформація для тих, хто має присадибні ділянки: в сухому листі згоряють зимуючі корисні комахи, такі, як сонечка. Їх здобич – попелиці, лишаються зимувати на стадії яйця на гілках. Спалюючи листя восени, ми створюємо умови для розвитку попелиць навесні.

  Альтернативою спалювання опалого листя, залишків сухої рослинності є компостування. Метод компостування - безпечний спосіб переробки листя та інших органічних відходів, що не шкодить довкіллю та здоров'ю людей.

На виконання розпорядження міського голови від 12.09.2008 р. № 347-р “Про заходи щодо охорони атмосферного повітря (недопущення спалювання опалого листя ) на території м. Хмельницького” та з метою інформування населення відділом з питань екології та раціонального природокористування проводиться екологічно-просвітницька робота серед населення:

- проведено нараду з представниками житлово-експлуатаційних контор, підприємств, установ та організацій про недопущення спалювання опалого листя та сухої рослинності на території міста;

- підготовлені інформаційні листівки щодо заборони спалювання опалого листя та рослинності на території міста, які розповсюджуються для інформування населення в міському транспорті, в загальноосвітніх школах, комунальних службах; 

- працівниками відділу спільно з інспекцією по благоустрою, дільничними 

інспекторами, працівниками засобів масової інформації проводяться рейди-перевірки, під час яких порушникам надається інформація та проводиться роз'яснювальна робота щодо недопущення спалювання опалого листя та рослинності на території міста.

Робота в цьому напрямку продовжується.

Переглідів: 3666 | Додав: Олександр | Рейтинг: 0.0/0
Усього коментарів: 2
2 іван дереш  
0
Багато ума не пртрібно щоб заборонити,так,як згадуєте,вкласиків...Організуйте переробку на біоустановках, одержіть газ й дуже цінне добриво...В Китаї,наприклад їх декілька мільйонів!

1 ЖИТЕЛІ КРАСИЛОВА  
0
"На виконання розпорядження міського голови від 12.09.2008 р. № 347-р “Про заходи щодо охорони атмосферного повітря (недопущення спалювання опалого листя ) на території м. Хмельницького” та з метою інформування населення відділом з питань екології та раціонального природокористування проводиться екологічно-просвітницька робота серед населення"

А ЦЕ РОЗПОРЯДЖЕННЯ СОСУЄТЬСЯ ТІЛЬКИ МІСТА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО? БУЛО Б ДОБРЕ, ЯКБИ ВОНО ЩЕ Й НА РАЙЦЕНТРИ ОБЛАСТІ ПОШИРЮВАЛОСЯ! А ТО ЛЮДИ В М.КРАСИЛОВІ СКОРО УСІ ПОТРУЯТЬСЯ ЧАДНИМ ДИМОМ ВІД КОСТРІВ. І В ЯКІ ІНСТАНЦІЇ НЕ ДЗВОНИ, НІКОМУ ДО ЦЬОГО НЕМАЄ ДІЛА angry . НІ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ, НІ МВС, НІ МЧС...


Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календарь новостей
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта
  • Heroes War and Money
  • Герои Войны и Денег
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наш опрос
    Оцініть мій сайт
    Усього відповідей: 274